Skogsjö Gård flicka med får

Luomutuotanto

Luonnonmukainen siankasvatus

Luomusikalassa on päivänvaloa antavat isot ikkunat ja kesäkaudella sioilla on omat ulkoilutilat. Luomusialla on enemmän liikkumistilaa ja esimerkiksi emakot likkuvat vapaasti jopa porsituksen aikana.

Luonnonmukaisen siankasvatuksen rehu sisältää luonnollisella tavalla viljeltyjen kasvien lisäksi myös luomukivennäisaneita ja vitamiineja. Skogsjö Gårdin tilalla sioille syötetään viljaa, herneitä, papuja ja rypsiä, joista suurin osa tuotetaan tilalallamme.

Synteettiset, kemiallisesti tuotetut aminohapot kasvun edistämiseksi eivät ole sallittuja rehussa. GMO-kasvit ovat myös kiellettyjä luomutuotannossa.

Skogsjö Gårdin Tommy ja luomupossut

Luonnonmukainen viljely

Luonnonmukaisessa viljelyssä keinolannoitteet, kemialliset kasvinsuojeluaineet ja kasvun vaikuttavat kemialliset aineet ovat kiellettyjä. Lannoitus tapahtuu palkokasvien (herneet, härkäpavut ja apilat) avulla hiertoviljelyssä sekä luonnollisen eläinlannan avulla. Rikkaruohon torjunta tapahtuu mekaanisesti äestämällä keväällä ja syksyllä.

Luomupeltomme kasveja ovat ohra, kaura, vehnä, herne, härkäpapu ja rypsi sekä nurmikasvit, jossa muun muassa puna-apila. Nurmikasvit tarjotaan sioille karkearehuna ja virikkeenä.

Luomupossutilan viljelijät yhdessä pellolla Munsalassa

Lisätietoa

Luomutuotannosta löydät lisätietoa Eviran verkkosivuilta tai ottamalla meihin yhteyttä.